Lótusz mudra, hogy nyiss a szeretet felé

  • által huszarne1974
  • 2017-04-11
  • Lótusz mudra, hogy nyiss a szeretet felé bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva
 8

Ilyenkor, mikor a természet ereje teljében pompázik, nyílnak a szebbnél- szebb virágok és csodás energiáját ajándékként szórja ránk a Nap, eljött a lótusz mudra ideje. A természetben lezajló változások segítenek abban, hogy saját lényünkben is allegorikusan rátaláljunk a megnyílás, a virágzás, a bizalom és az elfogadás minőségekre.

A lótusz mudra gyakorlása támogatja a 4. Csakra, a szívcsakra megnyitását és erejét. Ha elég tiszta és nyitott a szívünk, akkor gondolataink és cselekedeteink őszinték, jóakaratúak. Észrevesszük az emberi szépséget, a természet csodáit és képesek vagyunk önmagunkra is ” örömforrásként” gondolni. Ha el vagyunk keseredve, kiszipolyozottnak és meg nem értettnek érezzük magunkat, akkor gyakoroljuk ezt a mudrát 15 percen keresztül, váltogatva a kéztartást a bimbózó lótusz és a kinyílt lótusz mudrák között!

A mudra kivitelezése:

  1. Szívünk előtt tegyük össze a tenyérgyökünket (csukló tetejét) egymással szembefordítva, és érintsük össze az ujjaink végét puhán. A hüvelykujjak külső éle összeér hosszában. Ez a bimbózó lótusz, ez a kiinduló mudra.

IMG_1823

  1. Belégzéssel lassan válasszuk szét a középső 3 ujjat( gyűrűs, középső, mutató) és kinyújtva azokat távolítsuk egymástól. Formáljuk meg a kinyílt lótuszt az ujjainkkal! A tenyérgyökök, a kisujjak és hüvelykujjak helyzete változatlan marad.

IMG_1825

  1. Kilégzésre lassan érintsük újra össze az ujjak végét, lágyan, ahogy a virágszirmok csukódnak.
  2. Belégzésre újra nyissuk meg a lótusz mudrát!
  3. Ezt a finom mozgást végezzük el 20-szor és a 21. nyílásnál tartsuk meg a kinyílt lótusz mudrát 5 percig.
  4. A gyakorlat így kb 15 percet vesz igénybe.
  5. A mudra mindig legyen a szív előtt, és gyakorlás közben végig koncentráljunk arra, ahogy az ujjaink mozgatásával aktiválódik a szívtájék energiája! Ha elmélyülve gyakorolsz, érezni fogod a szívcsakra pulzálását! Minden belégzéssel nyitottabb és tisztább lesz a szíved.

A mudrához javaslom megerősítésre a következő szankalpát:

Megnyílok a Nap, a szépség és jóság energiája előtt. Elfogadom az univerzum végtelen szeretetét, örömmel töltekezem.

Természetesen használhatunk más, ehhez hasonló mondatokat is, de a kimondott mondatok mindig legyenek  jelen idejű, állító és pozitív mondatok!

Jó gyakorlást kívánok!

 

Forrás: http://drgulyas.hu

Kategóriák: Egyéb

Hozzászólások lezárva.